Categories
Riddles for Kids

Riddles Quiz Which Every Kid would Love to Solve

If you are thinking to play with kids then, why not play riddle quiz with them? Riddle quiz is something which every kid would to solve. Solving riddles will provide kid, a much required brain exercise. Riddles are always fun to solve. There are many types of riddles from simple to tricky ones.

Here are some of riddles which you can ask kids and see how they answer these.

5 Simple and fun Riddles for Kids

Riddle# 1

If you have me you want to share me.
If you share me, you haven’t got me.
What am I??

Answer: It’s a secret 

Riddle# 2

When I was 2 years old, my sister was half  of my age.
Now, I am 100 years old. What is my sister’s age?

Answer: It is 99 years. Age difference will always remain 1 year.

Riddle# 3

Mary’s father has 5 daughters.
Kaka, Keke, Koko, Kiki and ??
What is fifth daughter’s name?

Answer: Name is Mary. Her father has 5 daughters.

Riddle# 4

I am there once in a minute.
Twice in a moment but never in a thousand years? Who am I?

Answer:  I am letter ‘M

Riddle# 5

I am an odd number. Take away one letter and I become even.
What number am I?

Answer: SEVEN (if you remove S, it becomes EVEN)

Also Try: 3 brothers each has 3 brother then how many total puzzle

5 Easy but Tricky Riddles for Kids

  1. Riddle: The more of this there is, the less you see. What is it?
    Answer: Darkness or Fog
  2. Riddle: What goes up and down but doesn’t move?
    Answer: A staircase
  3. Riddle: What has lots of eyes, but can’t see?
    Answer: A potato
  4. Riddle: What can fill a room but takes up no space?
    Answer: Light or air
  5. Riddle: What building has the most stories?
    Answer: The library 

5 Hard and Tricky Riddles for Kids

  1. Riddle: What runs all around a backyard, yet never moves?
    Answer: A fence 
  2. Riddle: What has words, but never speaks?
    Answer: A book
  3. Riddle: What has a bottom at the top?
    Answer: Your legs
  4. Riddle: What breaks yet never falls, and what falls yet never breaks?
    Answer: Day, and night
  5. Riddle: I am always in front of you and never behind you. What am I?
    Answer: Your Future

If you want to try more riddles then check a list of 101 riddles and puzzles by puzzlesbrain.